måndag 17 oktober 2011

Saffrans Skorpor












Nu skall vi baka!


Åh vad jag är trött i huvudet nu...utbildning i flera timmar & bara nyheter. Skulle gärna hinna ut i spåret idag men det ser ut att bli svårt att hinna, det blir ju mörkt så fort nu. Vi får tända ljus & baka härligt goda saffrans skorpor istället, här kommer recept.

Ingredienser:

100g smör, 1g saffran, 2st ägg, 1,5dl socker, 5dl vetemjöl, 1,5tsk bakpulver, 1,5dl mandel alt. hasselnötter, råsocker.

Sätt ugn på 175 grader. Smält smör tillsammans med saffran, häll över i bunke och tillsätt äggen. Blanda torra ingredienserna med hel mandel och vänd ner i bunken.

Forma till 3 längder och lägg på plåt. Strö över råsocker. Grädda i mitten av ugn i ca: 25 min. Ta ut dem och sänk till 125 grader. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och ställ tillbka i ugn för att torka i ca: 10 min. Stäng av ugn men låt skorporna stå kvar i eftervärmen till ugnen kallnat.


Lycka till & njut av dessa ikväll!

KRAM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar